top of page

FGV America Inc Group

Public·163 members
Joe Onofrio
Joe Onofrio

Muat Turun Al Quran Ebook Dan Terjemahan Full Download HOT!


Zaman maju ini, sudah terlalu banyak aplikasi al-Quran yang dapat ditemui dan dimuat turun masuk ke telefon pintar masing-masing melalui App Store dan Google Play. Namun begitu, kadang-kadang timbul juga rasa risau dalam hati, adakah ayat al-Quran yang dimasukkan tidak diseleweng? Ataupun mungkin juga terjemahan ayatnya jauh terpesong dari makna asal?
Muat Turun Al Quran Ebook Dan Terjemahan Full DownloadAssalamu'alaikum Wr Wb.Aplikasi ini adalah Al Quran terjemahan Bahasa Melayu (Malaysia) dengan audio mp3 murottal full 114 surah atau 30 juzuk tanpa sekatan. Dan gambaran antar muka yang user friendly.Ciri-ciri:- Design yang menarik, menggeser skrin untuk berpindah surah atau juzuk.- Baca Al Quran boleh dengan mode paparan landscape atau portrait.- Tersedia tema terang dan gelap.- Tajwid berwarna.- Surah Index (Senarai Surah).- Juzuk Index (Senarai Juzuk).- Rasm (IndoPak dan Uthmani).- Rumi (latin / transliteration)- Terjemahan ayat-ayat dalam Bahasa Melayu (Malaysia), pilihan terjemahan (Abdullah Muhammad Basmeih dan Tafsir Al Jalalain).- Salin (copy) ayat-ayat.- Kongsi (share) ayat-ayat.- Bookmark ayat-ayat.- Penanda bacaan terkahir.- Backup-restore bookmark dan penanda bacaan terakhir ke Cloud.- Melihat kata per kata terjemahan berdasarkan dari Arabic-nya.- Audio mp3 murottal 30 Juzuk (Pilihan qori terdapat 8, diantaranya: Syaikh Hani Ar Rifai, Syaikh Mishary Rashid, Syaikh Fares Abbad, Syaikh Mahmud Khalil Al Husary, Syaikh Maher Al Muaiqly, Syaikh Saad Al-Ghamdi, Syaikh Muhammad Jebril and Syaikh Abdul Rahman Al-Sudais).- Control suara (play, pause, stop, next ayat, prev ayat, repeat).- Audio Manager (muat turun dan hapus multi select audio-audio murottal).- Carian terjemah berdasarkan kata.- Jadual solat atau waktu solat dan imsakiyah dengan alarm azan.- Kalendar jadual solat dan Imsakiyah untuk 30 hari ke depan.- Arah kiblat.- Tarikh Hijriah.- Widget waktu solat untuk home-screen.- Seluruh ciri dapat dijalankan offline (Al Quran offline).* Dan ciri-ciri lain yang sedang dalam development.Aplikasi ini mempunyai iklan, tetapi penempatannya tidak berada dalam kedudukan membaca Al-Qur'an, walaupun mempunyai iklan tetapi semua ciri-cirinya adalah Percuma tanpa batasan, dimana hasil dari iklan ini untuk membantu pengembangan aplikasi ini, seperti:Kos sewa bulanan 3 (tiga) Server untuk keperluan aplikasi ini.Kos programmer mengembangkan ciri dan membetulkan bug-bug.Namun demikian jika anda tidak mahu iklan, anda boleh menderma dari aplikasi ini.Derma anda secara automatik akan masuk ke sistem Google, dan Google akan menghantar wang sumbangan pengguna setiap bulan ke akaun Bank kami, dan wang yang kami terima dari Google sepenuhnya (100%) akan kami sumbangkan kepada anak-anak yatim dan duafa di 3 (tiga) tempat, iaitu:Yayasan Griya Kafil Yatim, Gunung Sindur, Kab. Bogor - Indonesia, web Cabe III Dalam dan kawasan sekitarnya, Pondok Cabe Ilir, Pamulang, Tangerang Selatan - Indonesia.Jln. Talas II dan kawasan sekitarnya, Pondok Cabe Ilir, Pamulang, Tangerang Selatan - Indonesia.


Abu Huraira telah berkata bahawa Pesuruh Allah bersabda: Riba terdiri dari tujuh puluh jenis yang berbeza dan yang paling kurang bahayanya adalah bersamaan dengan seorang lelaki mengahwini (iaitu melakukan hubungan jenis) dengan ibunya sendiri.(Ibn Majah, Baihaqi)Alhamdulillah setelah beberapa bulan menumpukan masa, akhirnya siaplah sudah terjemahan buku Larangan Riba DiDalam Al Quran Dan Sunnah karangan asal oleh Sheikh Imran Hosein. Semasa saya di Malaysia minggu lepas, sempat saya menghubungi beliau dan meminta kebenaran untuk memuat naikan e-book terjemahan buku beliau ini untuk bacaan para pembaca sekalian. Sambil membaca dan menterjemah, banyak ilmu bermanafaat yang saya perolehi darinya yang mana telah menguatkan lagi semangat saya untuk cuba menyiapkannya dengan seberapa segera yang mungkin walaupun mempunyai banyak komitmen-komitmen lain. Alhamdulillah. Pada pendapat saya ini adalah buku paling penting dan perlu dibaca oleh setiap umat Islam yang mahu mendalami ilmu berkenaan riba. Abdullah Ibn Hanzala telah melapurkan bahawa Pesuruh Allah bersabda: Satu dirham (syiling perak) riba, yang mana diterima oleh seseorang sedangkan dia mengetahui (ianya adalah riba), adalah lebih buruk dari melakukan zina sebanyak tiga puluh enam kali.(Ahmad)Sheikh Imran juga telah memberitahu bahawa buku terjemahan ini juga didalam proses percetakan dan akan berada dipasaran tidak lama lagi. Jika ingin membeli secara terus dari Sheikh, selalulah melawat laman web beliau untuk jadual ceramah terkini beliau dimana buku-buku beliau ada dijual selepas selesai ceramah beliau.Pesuruh Allah SW menyumpah lelaki yang mengambil (iaitu memakan) riba, yang memberi (iaitu membayar) riba, yang merekodkan transaksi tersebut, dan dua saksi keatasnya. Baginda bersabda: Kesemua mereka sama sahaja bersalah.(Muslim)Gaya penulisan Sheikh Imran agak sukar untuk di"melayu"kan secara langsung yang mana jika dilakukan ianya akan membuatkan gaya bahasa menjadi kurang sesuai lantas agar sukar untuk pemahaman. Atas sebab itu saya telah mengubah sedikit gaya bahasa beliau tanpa cuba mengubah maknanya sebaik mungkin agar intipati sebenar akan larangan riba itu dapat disampaikan kepada para pembaca sekalian. Disini juga saya ingin memohon ribuan ampun dan maaf jika terdapat kesalahan-kesalahan didalam terjemahan saya itu. Harap dapat dimaklumkan kepada saya agar pembetulan dapat dilakukan pada e-book dan juga untuk cetakan kedua buku Larangan Riba versi bahasa ini nanti.Sila klik pautan ini Larangan Riba DiDalam Al Quran & Sunnah dimana anda kemudiannya akan dibawa ke laman Google Drive untuk membaca e-book ini. Untuk memuat turun, klik pada tab "File" dibelah atas kiri dan klik pada "Download" untuk memuat turun e-book ini.Semoga mendapat manafaat. 076b4e4f54


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

bottom of page